PUB KVIZ

I u petak 23.2. i u subotu 24.2. bit će organiziran PUB KVIZ za sve ekipe željne natjecanja! Prijavi svoju ekipu (3-5 članova) i osvoji vrijedne nagrade!

Nagrade za oba dana
 1. nagrada za sve članove tima (3-5):
  1. besplatan tečaj jezika iz odabrane ponude (1 semestar)
  2. besplatan razredbeni postupak i predispiti;
  3. majice;
 2. nagrada za sve članove tima (3-5):
  1. besplatan razredbeni postupak i predispiti;
  2. majice
 3. nagrada za sve članove tima (3-5):
  1. besplatan razredbeni postupak i predispiti
O pub kvizu

Broj ekipa nije ograničen, ali se za sudjelovanje morate prijaviti u za to predviđenom roku.

Veličina ekipe: minimalno 3, maksimalno 5 igrača.

Svaka ekipa pri prijavi treba izabrati i svoje ime pod kojim će biti poznata za vrijeme trajanja kviza.

U pub-kvizu u pravilu ne pobjeđuje ekipa s najviše sveznalica, nego ekipa koja najbolje koristi resurse i radi zajednički na rješavanju pitanja.

Kviz se igra u dva poluvremena, odnosno dva seta pitanja (2×15). Nakon prvog poluvremena otkrit će se točna pitanja i saznat će se rang ekipa. Nakon drugog poluvremena i otkrivanja točnih pitanja doznat će se ukupni pobjednici, drugo- i trećeplasirani.

Predviđeno vrijeme trajanja: 75-90 min.

Struktura kviza

Voditelj kviza postavlja pitanja preko prezentacije. Jedan slajd donosi jedno pitanje (iznimka su multimodalna pitanja koja zahtijevaju prepoznavanje stimulusa). Kada završi poluvrijeme, odgovori se čitaju tako da se na slajdu uz ponuđeno pitanje sada daje i točan odgovor.

Pitanja se postavljaju istovremeno svim ekipama i nakon postavljenog pitanja svi imaju po minutu da ponude rješenje. Svaka ekipa igra zajednički pokušavajući riješiti postavljeno pitanje, a odgovor koji smatraju točnim upisuju na predviđeni obrazac (nema javljanja!).

Nakon jedne minute prelazi se na sljedeće pitanje i niz se nastavlja do kraja poluvremena (15 pitanja). Ekipe mogu smišljati odgovor i na prethodno postavljena pitanja dok god traje poluvrijeme i odgovore upisivati na odgovarajuće mjesto u obrasce. Mogu se i predomisliti i prekrižiti odgovor te upisati novi.

Kada se postavi posljednje pitanje i istekne minuta za rješavanje, voditelj najavljuje da ekipe imaju završnu minutu da pregledaju svoje obrasce i predaju ih na predviđeno mjesto. Tek kada sve ekipe predaju obrasce, može se prijeći na čitanje točnih odgovora.

Obrasci se na poluvremenu ispravljaju tako da ekipe daju svoje obrasce susjednoj ekipi koja ih ispravlja prema točnim odgovorima. Privremeni rang dobit će se temeljem predanih obrazaca, a kvizno povjerenstvo prekontrolirat će obrasce za vrijeme drugoga poluvremena kako bi se izbjegle moguće nepravilnosti.

Prije proglašenja pobjednika, a u slučaju da je mala razlika u bodovima, pozvat će se tri najbolje ekipe (prema prekontroliranim obrascima) da pogledaju jesu li im odgovori ispravno vrednovani. Tek će se tada pročitati tri najbolje ekipe.